שורט ריב מעולים
צלעות עגלה בתנור
לבשל בסיר גדול:
- 1 ק"ג צלעות בקר
- חצי בקבוק סויה ( 125 מ"ל)
- 2 כפות סוכר חום / דבש / סילן
- חצי כף מלח
- חצי בקבוק יין אדום יבש
- ראש שום מפורק
במשך כשעה וחצי על אש נמוכה.
לקרר ולהכניס למקרר ללילה.
להוציא שעתיים לפני הצלייה. להוציא מהנוזל ולא לשפוך אותו. ( בסוף מתכון לרוטב ).
לחמם תנור ל 150 מעלות – להכניס לרבע שעה.
להוציא ולמרוח ברוטב ברבקיו מוכן או כזה שמופיע בהמשך.
להעביר למצב גריל או חום גבוה – טורבו ולצלות 5 עד 10 דקות.
מטורף כמה שזה טעים - יותר טוב מהקלוס באמסטרדאם.
מתכון לרוטב במקום רוטב ברבקיו מוכן:
בסיר בינוני :
לטגן בצל קצוץ קטן
להוסיף – 1 כף רסק עגבניות
3 כפות קטשופ
רבע כוס - סוכר חום או דבש או סילן
חצי כוס מהנוזל בו בושלו הצלעות ( מומלץ לסנן )
2 כפות חומץ תפוחים
כוס מים
לבשל במשך כרבע שעה על אש נמוכה.
לקרר לפני שמורחים על הצלעות...